AGORA FORUM
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Help Dsdddn12
Citatul zilei
Playlist
Gandire, suflet, spirit

Mar Iul 28, 2015 1:42 am Scris de FiicaInteleptului

'' Gandirea ridica sufletul la rangul de spirit. '' Hegel

Comentarii?

Ce este gandirea? Ce este sufletul? Ce este spiritul? Sunt sufletul si spiritul identice? Ne …

Comentarii: 0

problema adevarului la Berkeley

Mar Dec 09, 2014 12:57 am Scris de virlan.nelu

Salut, am nevoie urgent de ajutor, nu gasesk informatie despre conceptul de adevar la berkeley!!!

Comentarii: 0

Cunoasterea si limitele ei

Dum Noi 02, 2014 9:03 am Scris de Pathei Mathos

'' Adevarata ta fiinta exista anterior nasterii oricarui concept. Poti tu, ca un obiect, sa intelegi ceva care exista inaintea aparitiei vreunui concept? In absenta constiintei …

Comentarii: 21

Cînd vorbesc despre Dumnezeu nu despre Dumnezeu vorbesc

Mar Feb 26, 2013 11:07 am Scris de Volodea

Suntem nevoiţi să recunoaştem că omul este o fiinţă limitată. Limitele sale nu sînt trasate doar de instrumentele imperfecte de cunoaştere, de o infinitate de …

Comentarii: 12

Help

2 participanți

In jos

Help Empty Help

Mesaj  iluminator Sam Aug 06, 2011 12:45 am

Please .... ce poti face cînd nimic nu vrei să faci? ... însă e de durată mai lungă .... (şi cam deranjează)
iluminator
iluminator

Puncte : 873
Reputatie : 34
Data de inscriere : 26/04/2011

Sus In jos

Help Empty Re: Help

Mesaj  Admin Sam Aug 06, 2011 9:13 am

Eu astept apogeul nervilor, deja cind plesnesc de lene, defapt nu de lene, dar de timpul ucis, apoi ma inervez si ascult un fel de muzica turbata din filme cu actiune de razboi, si aia imi da curaj si ma pune pe picioare Very Happy Asta e ceea ce fac eu... Dar uneori nu functioneaza nici asta... Da ma gindesc ca cel putin iti poate fi lene de tot, dar nu si de gindit, si dac cad in hibernarea asta, atunci profit de ocazie si-mi trimit undeva gindurile sa lucreaza... Si la fel, neaparat genuri de muzica, la mine muzica stimuleaza gindirea... Si cam aici mi se nasca starile de pesimis, dar asta uneori e clasna... Wink
Admin
Admin
Admin

Puncte : 621
Reputatie : 14
Data de inscriere : 17/04/2011

https://agorasophie.forummo.com

Sus In jos

Mesaj  iluminator Dum Aug 07, 2011 9:11 am

aha ... mersi .... ceva de genul "Gladiator" .... voi face şi asta.
iluminator
iluminator

Sus In jos

Mesaj  iluminator Mar Aug 09, 2011 3:28 am

Esenţa non-acţiunii sau cum lenea îţi leagă picioarele şi mîinile?

Un elogiu lenei mele ... o fac ca un exerceţiu lingistic (ce-i drept este un postem (fiindcă ies din non-acţiune şi în acelaşi timp ... pe undeva mai rămîn unele acouri)
La televizor, am fost atent la o emisiune sport, ce m-a impresionat a fost momentul cînd într-o expediţie un personaj dintr-un schow a nimerit în mlaştină. Mi-a plăcut faza, deoarece pe de o aprte nu putea să facă nimic, indiferent de dădea din picioare, mîini se scufunda mai tare, pe de altă parte îl făcea să nunfacă nimic – în această situaţie e bine să stai liniştit ... tot cazi în adîncul mnlaştinii, însă nu atăt de repede. Aşa este şi lenea ... încerci să faci ceva să ieşi cumva din această stare – te cufunzi mai repede, de nu faci nimic, încet tot te duci la fund. Undeva, la o margine de minte un gînd stă şi reverberează: „Atunci cînd tu ucizi timpul, timpu te ucide pe tine” (în una din cărţile de maxime)
Şi atunci paradoxul ... ce poţi să faci? – e să contemplezi – răspunde filosoful din mine!!! Unul din principiile timpurii ale lui Nietzsche a fost: „ omul trebuie să scoată ceva din toate circumstanţele vieţii sale, precum un pictor absoarbe viaţa pentru eventualele lui creaţii.” [sau undeva pe aici căci traducerea este anapodă ... fiindcă-i din rusă]. Ce am luat eu din experienţa mea de „lenevie”, de non-activitate? Probabil că mi-am încărcat bateriile de ciudă faţă de mine însumi (apropo dacă rezervuarele de „ciudă-faţă-de-mine-însumi” sunt pline pot să dobor munţii ... aşa ca să-mi fac mie în ciudă ... Adesea am nevoi de eşec ca să realizez ceva...
Asta e s-a palucit un fel de „zilnic personal”, însă tot e filsofie, o filoofie în care sunt decupate mecanisme, pincipii, secvenţialităţi, rezonanţe şi reflecţii, analize, ipoteze şi concluzii... adcă cineva, rătăcindu-se prin forrumul ăsta va da de „aceste cuvinte haotic-organizate” , poate va arunci şi el vre-o două: ce poţi lua de la starea de „lene”?  şi cum o putem justifica, cum ea să devină logică. Lenea este un lux, un fel de a fi aristocratic – să stai şi să nu faci nimic ...
iluminator
iluminator

Sus In jos

Mesaj  Admin Mar Aug 09, 2011 6:41 am

Defapt in esenta lenea totusi este incarcada de o doza de steriotip, plina doar de valente negativa... Da! Hai sa facem un elogiu al lenei, sa-i dezbatem cadrele rigide conceptuale in care a fost bagat - uciderea timpului, non-actiunea, stagnarea, saracia, entropie etc. Dar daca e sa recunoastem, ca dac nu e lene, ap nu e nici progrez, nici actiune, nici evolutie, nici timp eficient, nici randament de productie absolut nica!!!! Pentru ca toate acestea din urma se realizeaza numai printr-o tensiune si dinamica contradictorie... Daa cit de mult iubesc esecurile din cauza lenei, acestea mereu de fiecare data m-au propulsat inainte, uneori aceste esecuri le caut dinadins sa se intimpla... Apoi te inervez si vrei sa sparci tat universu, daa si iac faci actiune... Or cum am mai zis astept apogeul lenei, cind nimic nu fac timp indelungat, apoi vine starea de nervozitate si concentrare si ma apuc sa ridic universu in spinare si atuncea e fain... Iac de exemplu asa situatii la mine exista uneori o saptamina sa nu citesc nimic ceva din vointa proprie, apoi ma inervez ca a trecut o saptamina si am ucis timpul, n-am citit nimic, apoi ma inervez si am o dorinta debila de a citi, si citesc de dimineata pin seara, unde ma prinde cartea acolo citesc, asa am citit 100 pagini din critica ratiunii pure lui Kant, prin rutiere, trolebuze sau in pauzele de la facultate si seara inainte de somn... Asta pe linga toate activitatile pe care le aveam plus si pregatirea pentru seminarii ca acolo tot se citeste... Dupa aia gata m-a apuca iar lenea cu mare greu realizez sarcinile pentru seminare si incep sa-mi inventez cauza ca n-am timp, ca-s obosit, ca cineva mereu ma deranjeaza etc Very Happy Apoi iar ma inervez si iar rup cartile... si naa tot asa... Very Happy Dar daca n-ar exista lenea, asta probabil s-ar face absolut totul cu monotonie plictisitoare...
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  iluminator Mar Aug 09, 2011 6:57 am

Odată stăteam în pat, lenevind zdravăn, şi ceva discutam cu soţia despre Niponi. Ea era foarte mirată: cum de a suportat o aşa ţară mică cum e Niponia două bombi atomice peste Nagasaki şi Hirosima şi-a revenit atît de repede, devenind una din puterile lumii. Chiar şi incidentul cu staţia nucleară nu a putut-o da jos, la pămînt? Chiar este aşa Niponii şi Chinezii acum deţin întîietatea dezvoltării economice la nivel mondial: lumea se sufocă în datorii şi crize, ei înfloresc şi îşi măresc considerabil V.V.P.-ul (în rusă)?
- DE atîta, ia-m zis eu ei, ei nu stau acum, tolăniţi în faţa televizorului, ci săpau în profesie de pîrîie oasele. Eu, în birou scriam teza de doctor, citeam şi revizuiam programele mele, tu lecturai şi frecventai diverse cursuri de profesionalism ... Noi suntem leneşi .... Asta e. poate că, din păcate, suntem pur şi simplu epuizaţi ... nu mai avem motivaţie sau surse energetice, de a înainta în dezvoltare? ce ziceţi.
Aşa o remarcă ... în magazine sport, în centrele sportive, în forumuri sport şi turism se vorbeşte în limba rusă. Ceea ce semnifică că maldavenii nu iubesc să muncească decît pămîntul, însă acest arial este destul de demodat - se robotizează tot şi astfel noi suntem aruncaţi în afara evoluţiei. Ca şi minerii din Anglia cînd la un moment dat au fost cu sutele de mii daţi afară - au apărut maşini cu abur. Noi cu "dragostea nebună de pămînt" suntem puşi în aceeaşi situaţie. Maldavenii nu sunt activi .... ei sunt legaţi de pămînt, de glie şi nimic mai mult.
iluminator
iluminator

Sus In jos

Mesaj  Admin Mar Aug 09, 2011 7:05 am

Hmmmm ca faptul ca moldovenii sunt lenesi, just... Dar imi vine in cap o explicatie inca neformulata dar e una de gen sinergetica si esoterica... Cel mai eficient poti intelege starea unui popor daca il percepi ca un subsitsem parte a unui sistem global, adic organismul intreg... Da asta cu alta coziii scriu, treb sa ma gindesc...
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  iluminator Mar Aug 09, 2011 7:07 am

Kruta ai scris ... nică n-am înţeles ... aştept explicări şi lămuriri şi te mai rog să faci şi referinţe la "avtoriteţi" Smile
iluminator
iluminator

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

Permisiunile acestui forum: