Citatul zilei
Playlist
Gandire, suflet, spirit

Mar Iul 28, 2015 1:42 am Scris de FiicaInteleptului

'' Gandirea ridica sufletul la rangul de spirit. '' Hegel

Comentarii?

Ce este gandirea? Ce este sufletul? Ce este spiritul? Sunt sufletul si spiritul identice? Ne …

Comentarii: 0

problema adevarului la Berkeley

Mar Dec 09, 2014 12:57 am Scris de virlan.nelu

Salut, am nevoie urgent de ajutor, nu gasesk informatie despre conceptul de adevar la berkeley!!!


Comentarii: 0

Cunoasterea si limitele ei

Dum Noi 02, 2014 9:03 am Scris de Pathei Mathos

'' Adevarata ta fiinta exista anterior nasterii oricarui concept. Poti tu, ca un obiect, sa intelegi ceva care exista inaintea aparitiei vreunui concept? In absenta constiintei …

Comentarii: 21

Cînd vorbesc despre Dumnezeu nu despre Dumnezeu vorbesc

Mar Feb 26, 2013 11:07 am Scris de Volodea

Suntem nevoiţi să recunoaştem că omul este o fiinţă limitată. Limitele sale nu sînt trasate doar de instrumentele imperfecte de cunoaştere, de o infinitate de …

Comentarii: 12


Eco U. Cum se face o teza de licenta

In jos

Eco U. Cum se face o teza de licenta

Mesaj  iluminator la data de Dum Mai 15, 2011 9:49 am

Cartea Eco U. Cum se face o teza de licenta
O gasiti free-online nu doar in limba italiana, engleza sau rusa ci si in romina (desi am lecturat-o in rusa - sorry dar filosofie si psihologie prefer rusa decit rom. din considerente proprii)
E o carte, un ghid splendid in ceea ce se considera "marele calvar al studentului" - Teza de licenta, master sau doctor. Probabil ca pentru cea de an e prea complexa, insa o recomand chiar si pentru cei care doresc sa publice pe anumite teme.
Limbajul este extra-accesibil, in maniera lui Eco, poate ca cineva a mai lecutrat cartile sale: "Pendulul lui Foucault", "Numele trandafirului" sau cartile de semiotica. Umor rafinat + o apropiere ne-standarta + limbajul este dinamic + te capteaza ca pe un dedectiv (seamana cu Pendului lui Foucault) + exemple de strategii si blancuri.
Continutul: Este devizat pe capitole:
I - Ce este o teza de licenta - face o reprezentare in ansamblu a conceptului si a sensului de teza de licenta. Lucru cu teza il face pe om sa fie mai atent la termenologii, la concepte, il face sa obtina abilitatile de a sistematiza si argumenta o anumita linie de ide, capacitatea de a uni intr-un tot intreg o serie de judecati etc.
II - Alegerea subiectului - conditiile de a alge un subiect nu doar "contemporan" ci si realizabil. Pentru cei care doresc sa abordeze o tema actuala, Eco, ii descurajeaza, deoarece aceste persoane vor avea insuficienta de literatura: ei ar trebuie sa decida sau realizeaza intr-un timp mai scurt teza sau chiar depune un efort si face o lucrare originala - insa efortul creste considerabil.
III - Cercetarea materialului - este unn splendid capitol de acumulare a bibliografiei. dupa ce am lecturat am inteles ca am dat-o in bara cu elementul acesta. Aici el te invata cum sa deosebesti carti bune de cele de a doua mina, cum sa cauti carti si teme (Unica remarca consta in faptul ca pentru el internetul nici ca exista - poate ca e ste o amprenta a tehnicii in timpul ce scria aceasta monografie). In acelasi timp cit de important e sa ai cunoscuti bibliografi. Pur si simplu splendid. Tot aici intra in vizor o metoda, de care am intuit, cit si am vazut in filmele artistice (Scherlok Holmes de exemplu) - existena unor seturi de fise bibliografice, apu aici te invata cum sa le creezi.
IV - Redactarea - Te invata se vezi omaneii carora este predestinata cercetarea. cum corect sa utilizezi citatele si notele de subsol. este un capitol mai mult tehnici, eficient insa provoaca capacitatea ta de rabdare.
Cu siguranta umorul sau va face ca aceste teme, extrautile, sa fie inghitite cu mult sat, cum, de altfel am realizat eu. Recomand Smile
iluminator
iluminator

Mesaje : 610
Puncte : 873
Reputatie : 34
Data de inscriere : 26/04/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Eco U. Cum se face o teza de licenta

Mesaj  Admin la data de Lun Mai 16, 2011 10:53 am

Mersi de recenzie. Smile Cind imi fac liber, o deschid (probabil dupa anul III sau masterat Very Happy). PS. Lucrarea se gaseste si in librarii. Cu referire la punctul doi la alegerea temei, aici Eco are dreptate, la mine tema e una relativ contemporana si foarte dur am problema cu bibliografia si intradeva am fost fortat sa scriu o buna parte din cap, ultimul subcapitol din teza de an, nu contine practic nici o bibliografie... Decit sinteze proprii... In orce caz in introducerea lucrare pot sa adauc punctul :originalitatea lucrarii Very Happy
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 348
Puncte : 621
Reputatie : 14
Data de inscriere : 17/04/2011

Vezi profilul utilizatorului http://agorasophie.forummo.com

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum