Citatul zilei
Playlist
Gandire, suflet, spirit

Mar Iul 28, 2015 1:42 am Scris de FiicaInteleptului

'' Gandirea ridica sufletul la rangul de spirit. '' Hegel

Comentarii?

Ce este gandirea? Ce este sufletul? Ce este spiritul? Sunt sufletul si spiritul identice? Ne …

Comentarii: 0

problema adevarului la Berkeley

Mar Dec 09, 2014 12:57 am Scris de virlan.nelu

Salut, am nevoie urgent de ajutor, nu gasesk informatie despre conceptul de adevar la berkeley!!!


Comentarii: 0

Cunoasterea si limitele ei

Dum Noi 02, 2014 9:03 am Scris de Pathei Mathos

'' Adevarata ta fiinta exista anterior nasterii oricarui concept. Poti tu, ca un obiect, sa intelegi ceva care exista inaintea aparitiei vreunui concept? In absenta constiintei …

Comentarii: 21

Cînd vorbesc despre Dumnezeu nu despre Dumnezeu vorbesc

Mar Feb 26, 2013 11:07 am Scris de Volodea

Suntem nevoiţi să recunoaştem că omul este o fiinţă limitată. Limitele sale nu sînt trasate doar de instrumentele imperfecte de cunoaştere, de o infinitate de …

Comentarii: 12


Riscul si sensul laboratorului

In jos

Riscul si sensul laboratorului

Mesaj  iluminator la data de Dum Mai 15, 2011 12:19 am

Ideea principala a laboratorului a cosntt in faptul ca fiecare din noi avem anumite teme, de preferine .... sa zicem realizarea unui subiect: Elemente comparative ale sensului frumosului la Aristotel si Neoplatonsim (asa o tema clasica). intelegind importanta dialogului - o dialectica a cunoasterii multi-perspectivale: opinii, presupuneri, ipoteze, dibuiri de directii etc. S-a gindit sa se realizeze acest Laborator. Insa, acum eu sesizez anumite probleme ... in primul rind ce tin de codul deontologic si de dreptul autorului.
Daca de exemplu eu fac un referat pe tema de mai sus ...si indic o parte din el aici in forum, de exemplu pun un topic cu aceasta tema, in care imi expun ideile generale, sensul, logica "descoperirile" in plan intelectual etc. Atunci am un mare risc ca cineva sa-mi foloseasca structura, ideile in interesul sau - ceea ce desigur este foarte si foarte incorect (tentatia adesea este destul de mare - inteleg si eu). In loc sa fac un referat pe tema "Singuratatea in sens filosofic" ia fragmente la topicul Singuratatea, unde mai mult agoreeni si-au expus parerile sale, si voula - aveti referatul, pe care cu siguranta o sa-l noteze profu cu nuta 8 sau 9. De aceea, as dori sa cred despre oamenii care vin pe aici, nu doar agoreenii ci si cei interesati sau accidental intrati aici, ca sunt coreti si si-au imbogatit existenta sa cu noi idei si deci mai autentici - ceea ce presupune gindire autonoma. Desigur ca puteti sa fiti influentati si eu sunt influentat doresc sau nu cu mesajele colegilor mei (asta si reprezinta un dialog eficient - si pentru asta e creat acest forrum). De aceea respectativa pe voi insiva si inainte de a folosi, poate o idee sau un indiciu, trimiteti o rugaminte prin mesaj privat.
UN alt punct ar consta in dezvaluire si o oarecare cerere a confidentialitatii: in forum participa diverse persoane, din care se stiu unii pe altii .... avem si intilniri extra-internet. Aici pot fi scrise unele observatii, unele teze care au sansa sa fie in contradictie cu muuuuuuulllltttteee - se are dreptul de a fi si un anti-Eu (experienta poate fi chiar foarte interesanta si fertila). nu utilizati citatele presupunind ca in spatele lor sunt anumiti oameni.
Altceva - nu se critica nick-ul sau omul in spatele nick-ului ci ideea emisa de el ... si fiti mai indulgenti, cel mai bine e sa faci o critica constructiva - aratati plusuri si minusuri (dar gasiti macar niste plusuri si dupa aia "fiti rai")
Altceva II - nu utilizati cuvinte indicente ... cu exceptii .. cind cere inima inimii.
Altceva III - Invidiati, Fiti rai, Criticati, "Birfiti", Zvoniti cu respect. Smile
iluminator
iluminator

Mesaje : 610
Puncte : 873
Reputatie : 34
Data de inscriere : 26/04/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum